Etichete

, , ,

Vineri, 29 aprilie 2016
ora 12 – Turul Istoric
Cunoaștem istoria de aproape 2000 de ani a localității, vizităm faimoasele Galerii Romane și Muzeul Mineritului.

Sâmbătă, 30 aprilie 2016
ora 15 – Turul Satului
Pornim din Piața Veche, ne pierdem pe străduțele ce păstrează parfumul altor vremuri și descoperim povestea caselor târgului tradițional.
ora 22 – Pușcatul de Paști
Încă din Ajun, feciorii se adună în cete şi pregătesc tunurile ce se vor auzi întreaga Noaptea de Înviere. Iar totul este făcut cu un scop precis: apărarea comunităţii de spiritele rele ce îi dau târcoale.
ora 23 – Slujba de Înviere
Participăm la Slujba de Înviere alături de roșieni într-una dintre bisericile seculare ale Roșiei Montane, ce păstrează credința simplă, autentică.

Duminică, 1 mai
ora 12 – Turul Țarinei
Ne bucurăm de peisajele satului agricol și de Tăul Țarina menționat la 1740, apoi urcăm pe Vârful Rotundu pentru o priveliște extraordinară către Valea Roșiei.
ora 21 – Povestiri la Foc
Lemnele troznesc în focul de tabără, flăcările luminează întunericul, merele şi cartofii se coc pe jar. Iar localnicii ne povestesc despre lupta lor pentru a-și apăra pământul, istoria și identitatea.
Povestirile la Foc au fost anulate din cauza prognozei meteo.

Luni, 2 mai
ora 12 – Turul Monumentelor Naturale
Cunoaștem atracțiile naturale ale zonei – Piatra Corbului, Sfinxul Roșiei Montane sau Piatra Despicată – alături de lucrări dacice și peisaje remarcabile.

Marți, 3 mai
ora 12 – Turul Istoric
Cunoaștem istoria de aproape 2000 de ani a localității, vizităm faimoasele Galerii Romane și Muzeul Mineritului.

Notă: Participarea este gratuită la orice activitate prin înscriere la paste@vizitatirosiamontana.ro. Punctul de întâlnire este Piaţa Veche. Programul poate suferi modificări în funcţie de condiţiile meteo.